ULUSLARARASI ORTAKLARLA YAPILAN FUN&INCLUS eTWİNNİNG PROJEMİZ

ULUSLARARASI ORTAKLARLA YAPILAN FUN&INCLUS eTWİNNİNG PROJEMİZ

Öğretmenimiz Murat YILDIRIM Portekiz, Romanya, Litvanya, Polonya ve Türkiye'den toplam 16 proje ortağıyla bir araya gelerek hazırlamış olduğu FUN & INCLUS adlı etwinning projesine öğrencileri ile başladı. 

Bu proje okul, şehir, ülke veya potansiyel zorluklardan bağımsız olarak, eğlenceli ve aktif bir şekilde öğrenmenin herkes için olduğu ilkesine dayanmaktadır. Öğrenciyi öğrenmenin merkezi haline getirerek onların kendilerini motive edici ve eğlenceli bir ortama sokmalarına yardım eder. Bilim, mutfak, yeni teknolojiler ve sanat gibi konuları ele alan bu proje, Şubat ayından Mayıs ayına kadar sürecek. Bu projeyle;

-e-güvenlik bilincini artırmak.

- BİT becerilerinin geliştirmek ve Web 2.0 araçlarının öğrencilerle beraber kullanılması (Storyjumper, Canva, Mentimeter, Padlet, Chatterbox, Wordwall, Kahoot, Pixiz, Powtoon, Jigsawplanet vb. araçlar)

- Eğlenceli deneyler ve tarifler yapmak ve katılımı teşvik etmek.

- Sembollerin alternatif bir iletişim aracı olarak kullanılması konusunda farkındalık yaratmak.

- İnce motor becerilerin, yaratıcılığın ve dikkati odaklama yeteneğinin gelişmesiyle birlikte, farklı türde plastik cam vb. atık maddelerden sanatsal bir ürün yaratmak.

-Ailenin, referans sınıflarının ve okul topluluğunun katılımını sağlamak.

- Kültürlerin paylaşılması,

- Öğrencileri çevre koruma/sürdürülebilirlik ve sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirmek.

- Öğrencilerin özgüvenleri, kişisel ve sosyal gelişimleri için önemli olan projenin planlanması, yürütülmesi ve değerlendirilmesinde küçük gruplar halinde/diğer ortaklarla ortak çalışmayı teşvik etmek.

Etkinlikler için video linkleri:

 

https://youtu.be/ouf6p53pbdo

 

https://youtu.be/KfwQqMhAXdE

 

https://youtu.be/e1gf1v2OOic

 

https://youtu.be/ObrfSAa2DrE

09.05.2022 221

09-05-202209-05-202209-05-202209-05-202209-05-202209-05-202209-05-2022